ESPECIALITATS

ODONTOLOGIA GENERAL

La importància de la primera visita

A Dental Sentmenat hem dissenyat un procés específic per tal d’establir un pla de tractament òptim pel pacient. En la primera visita és fonamental realitzar un anàlisi general de l’estat bucodental i de la persona. La doctora estarà el temps necessari per a cada pacient a fi de resoldre qualsevol dubte o consulta.

Avui en dia en l’odontologia moderna és aconsellable fer una radiografia panoràmica dental per tal de disposar de tota la informació i poder valorar el cas en profunditat en la mateixa visita. A fi d’evitar desplaçaments innecessaris i per la comoditat dels nostres pacients, a Dental Sentmenat disposem d’una sala de raigs X, amb equips digitals de panoràmica dental i teleradiografia lateral de crani d’última generació.

 

ORTODÒNCIA i ORTOPÈDIA DENTOFACIAL

 

L’objectiu de l’ortodòncia és l’alineació de les dents, afavorint una bona oclusió de les dents superiors amb les dents inferiors. Diagnostiquem i tractem la posició i relació de les dents. Així s’assoleixen objectius estètics com un somriure harmònic i funcionals com una correcta funció masticatòria. També millorem la salut dental disminuint el risc de càries i periodontal, ajudant a mantenir unes genives sanes.

L’ortodoncista realitza un estudi exhaustiu del cas del pacient, tenint en compte diferents registres: radiografies, fotos i models. Posteriorment l’ortodoncista recomana el tractament més adequat per cada pacient.

Hi ha diferents tipus de tractaments d’ortodòncia, depenent del cas i de l’edat del pacient:

Ortopèdia dentofacial per a nens (6 a 10 anys)

Es realitza en nens en creixement, mitjançant una aparatologia, normalment removible, que serveix per estimular el creixement de les arcades dentals a fi de corregir una futura falta d’espai o desproporcions entre el maxil·lar superior i la mandíbula. Aquest tractament facilita o evita un possible futur tractament d’ortodòncia fixa i afavoreix un correcte desenvolupament de les estructures de la regió orofacial.

Ortodòncia fixa (a partir de 12 anys i adults)

Consisteix en col·locar aparatologia fixa o brackets amb l’objectiu d’alinear les dents, aconseguint resultats estètics i una correcta funció i salut dental. El brackets poden ser metàl·lics o de zafir (estètics).

Ortodòncia Invisalign® (joves i adults)

Si cerquem el major exponent en estètica i comoditat podem plantejar la innovadora tècnica invisible. Treballem amb el sistema americà Invisalign®, pioner en aquest tipus d’ortodòncia.

Un cop realitzats els registres del pacient, s’envien a Estats Units i mitjançant un software 3D virtual, l’ortodontista plantejarà el resultat final del cas. Aquest resultat es mostra al pacient, que pot veure les diferents fases i moviments dentals fins arribar a l’alineació ideal. Un cop acceptat el tractament es fabricaran els alineadors individualitzats, que rebrem a la clínica en aproximadament 10 dies, donant la benvinguda al pacient al món Invisalign®.

Upload Image...
Upload Image...
Upload Image...

ODONTOPEDIATRIA

 

Dins de l’especialitat de l’odontopediatria cuidem la salut oral dels nens i nenes i adolescents. Prevenim, diagnostiquem i tractem qualsevol patologia de les dents.

A Dental Sentmenat el nostre equip està específicament format per atendre als més petits per tal d’oferir-los una bona experiència en cada visita. Creem un ambient infantil, còmode i divertit, adaptat al tarannà de cada nen o nena.

És important portar els nostres fills a fer revisions periòdiques. Aconsellem realitzar la primera visita al voltant dels 2 anys per tal que es comencin a habituar al tracte amb el dentista i detectar de forma precoç qualsevol patologia.

PERIODÒNCIA

 

La primera senyal d’unes genives malaltes és el sagnat i la inflamació. L’especialista realitzarà una valoració de l’estat de les genives i recomanarà el tractament necessari per resoldre la patologia.

El primer grau de patologia gingival es la gingivits. En la majoria de casos, es resol amb una higiene oral i consells de prevenció pel pacient en quant a tècniques de raspatllat, i productes dentals específics .

 

Upload Image...
Upload Image...
Upload Image...

CIRURGIA ORAL

 

La cirurgia oral es basa en el diagnòstic i tractament quirúrgic de les malalties, anomalies i lesions de les dents, de la boca, dels maxil·lars i dels teixits circumdants.

Mitjançant tècniques quirúrgiques es poden tractar patologies de la cavitat oral. Les cirurgianes del nostre equip realitzen intervencions com extraccions dentals de complexitat, extraccions de queixals del seny, resecció de frenets labials o linguals,o ressecció de lesions bucals. També realitzem reposició de teixits durs (ós) i teixits tous (geniva) per a la posterior col·locació d’implants dentals. En cas necessari es realitzen estudis anatomopatològics dels teixits extirpats.

Posteriorment a l’acte quirúrgic, indiquem les precaucions i pautes a seguir (antibiòtics, analgèsics i antiinflamatoris) per tal d’evitar possibles complicacions.

Upload Image...
Upload Image...
Upload Image...

IMPLANTOLOGIA

Els implants són la millor opció per reposar les dents perdudes. A Dental Sentmenat utilitzem els últims avenços tecnològics, materials i tècniques a l’hora de col·locar implants.

Els implants dentals són unes fixacions de titani que es col·loquen a l’interior de l’òs, substituint les arrels de les dents perdudes. Després hi col·locarem una peça artificial amb la mateixa funcionalitat i estètica que la dent natural.

El tractament amb implants evita haver de reduïr dents naturals i ens dóna l’opció d’oblidar-nos de pròtesis de posar i treure i amb ganxos, guanyant en comoditat i tornant a percebre les dents com a nostres.

L’especialista l’informarà de quines són les millors opcions en el seu cas, tenint en compte els diferents tipus de tractament existents:

 • Reposar una o vàries dents perdudes
 • Utilitzar els implants com a anclatge per una pròtesi removible
 • Utilitzar els implants per subjectar de forma fixa una pròtesi complerta

Per tal de reduir possibles riscos que poden aparèixer en qualsevol procediment quirúrgic, realitzem totes les proves diagnòstiques necessàries per a garantir l’èxit del tractament. D’aquesta manera podrem saber exactament la qualitat i la quantitat òssia de la que disposem, i així poder col·locar els implants de la millor manera possible en els casos més complexes.

En la majoria de casos aquests tractaments es realitzen amb anestesia local, de la mateixa manera que en altres tractaments odontològics més bàsics, i en casos molt concrets, bé per indicació mèdica o perquè el pacient ho demana, es pot realitzar el tractament amb sedació.

Sempre li recomanarem quina és la millor opció de tractament i li donarem indicacions que ajudaran a evitar o disminuir les possibles molèsties que puguin aparèixer després de la intervenció quirúrgica.

Upload Image...
Upload Image...
Upload Image...

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet dolore magna aliquam erat volutpat.

ENDODÒNCIA

 

Quan una caries és molt gran, o quan una dent es fractura i el pacient presenta dolor, hem de recórrer al tractament de nervi o endodòncia. Consisteix en eliminar el nervi o pulpa dental de l’interior de la peça, netejant i desinfectant els conductes radiculars i substituint-los per un material inorgànic que en garanteix l’hermeticitat. D’aquesta manera podrem allargar la funció i estètica de la dent tractada.

Upload Image...
Upload Image...

ESTÈTICA DENTAL

 

L’estètica dental es centra en la bellesa i el disseny del somriure. L’especialista utilitza les diferents tècniques restauradores més avançades segons les necessitats de cada pacient:

 • Carilles estètiques de resina: de forma mínimament invasiva, es realitzen directament a la clínica i en una sessió. Millorant color i forma de les dents.
 • Carilles o corones de ceràmica: Màxim esponent en estètica, en casos en que el requeriment de canvi de color o forma és més sever. Realitzem el tractament en diverses sessions i utilitzem ceràmiques d’última generació.
 • Blanquejament extern a la consulta: Aconseguim retornar o millorar el blanc natural de les dents de forma no invasiva i no abrasiva d’una forma controlada.
Upload Image...
Upload Image...
Upload Image...
 • Blanquejament intern: quan és només una dent que s’ha enfosquit a causa d’un traumatisme o tractament de nervi antic, podem utilitzar aquesta tècnica des de l’interior de la dent per tal de tornar a adquirir el color original de la peça.

PERIODÒNCIA

 

La primera senyal d’unes genives malaltes és el sagnat i la inflamació. L’especialista realitzarà una valoració de l’estat de les genives i recomanarà el tractament necessari per resoldre la patologia.

El primer grau de patologia gingival es la gingivits. En la majoria de casos, es resol amb una higiene oral i consells de prevenció pel pacient en quant a tècniques de raspatllat, i productes dentals específics .

Upload Image...
Upload Image...
Upload Image...

Una gingivitis no tractada, pot derivar a graus més severs de patologia periodontal, augmentant el risc de perdre suport ossi de les dents, amb el resultat de movilitat o pèrdua de les peces dentals. El tractament específic en aquests casos el determinarà l’especialista i pot consistir en curetatges o raspats gingivals o cirurgies mucogingivals amb injerts de teixits en cas necessari.

LOGOPÈDIA

 

La logopèdia és la disciplina que engloba l’estudi, prevenció, detecció, avaluació, diagnòstic i tractament dels trastorns de la comunicació humana: alteracions de la veu, de l’audició, de la parla, del llenguatge (oral, escrit i gestual) i de les funcions orofacials. La logopèdia és ciència i art. 

Patologies que tractem:

 • RETARDS i/o TRASTORNS DEL LLENGUATGE
 • RETARDS i/o TRASTORNS DE LA PARLA: dislàlies
 • DIFICULTATS DE LA LECTO-ESCRIPTURA: dislèxia, disgrafia, disortografia,..
 • TRASTORNS DE LA FLUÈNCIA VERBAL: disfèmia (quequeig o tartamudesa). Alteració del ritme verbal
 • TRASTORNS DE LA VEU: disfonies orgàniques i/o funcionals, forçament vocal, disfonies infantils,..
 • TERÀPIA MIOFUNCIONAL o MOTRICITAT OROFACIAL
Upload Image...
Upload Image...
Upload Image...